20150731_174914a

Flyger Flyers i år?

Så var det dags.
Fredag. Matcherna börjar.
För sjätte gången de senaste sju åren står jag här, med känslan att allt kan hända.
Är det vi i år? Flyger Flyers?

När matcherna är igång kommer förr eller senare den bekanta frågan – När kan man slappna av?
Är det vid 6-0 och 34 sekunder kvar? Är det vid 14-0 efter 4 minuter?
Är det när vi hämtat in underläget och känner att momentet äntligen är vårt?
Mina tidigare år här säger mig att man inte kan slappna av.
Inte förrän man ser det efterlängtade domartecknet.

20150731_174914a

 

Det var sannerligen fallet i dagens sista match, där våra tungviktare i U17 slog Västerås Roedeers med 6-0 efter en tidig defensiv TD. Västerås hade en riktigt hal QB som hela tiden ställde till bekymmer för vårt defence, och fick oss på sidan att hålla andan lite ohälsosamt ofta.
Men vårt defence höll. Och vårt offence tuggade på tillräckligt för att göra avståndet tillräckligt långt när Roedeers fick eller tog tillbaka bollen.

När de flesta kring Billingehov tagit sig tillbaka mot hotell, skolsalar och pensionat gav U17 oss exakt den där känslan som vi vill ha efter första dagen. Flyers U17 åkte på en tung men tight förlust mot Stockholm Mean Machines i öppningsmatchen, men trots förlusten kom de för att skicka in all energi de hade kvar till U15 och U13 som just skulle gå in i turneringen.

IMG_2241

 

Omklädningsrum1Täby Flyers U17 gick därefter in i omklädningsrummet.
De skakade av sig skiten.
De bet ihop.
De reste sig upp.

Under tiden hade U15 och U13 komfortabelt vunnit sina öppningsmatcher.

Täby Flyers U17 ville ta mig f-n också flyga.

Jag var osäker på hur U15 skulle stå sig mot övriga Sverige, efter en mycket begränsad försäsong.
Jag var orolig för hur U13 skulle stå sig, efter förra årets totala dominans och därefter förlust av alla 01’or som gått upp till U15.
Jag hade absolut ingen aning om var vi hade våra U17.

Den första matchen med U17 gav hopp, när de drev boll och käkade yards. Men de släppte också till mycket. De ledde, de kom i underläge, de kämpade sig tillbaka, men inte helt ikapp. Och när det där momentet kändes helt rätt, nu var vi på gång, då åkte de på en TD för SMM.

Man letar efter tecken.
Från galnaste vidskepligheten – nu kom solen fram, då går passen fram precis som den gjorde för en stund sen, när solen sken på oss mellan två moln.
Till knivskarpa analyser – snabbheten i runningbackens fötter efter halvtid är definitivt bättre och deras DB ser tröttare ut.

Men den här sporten styrs varken av vidskeplighet eller vetenskap. Den viktigaste egenskapen i ett vinnande lag går inte att uppnå genom vare sig präster eller professorer.

Jag tänker inte ge mig på att försöka förklara vad som behövs för att hitta den där kombinationen av laganda och individuellt kunnande, det har otaliga idrottspsykologer och erfarna tränare gjort tillräckligt många gånger, och jag är blott en lätt partisk åskådare.

Men ibland ser man det. Man känner det. Atmosfären på sidlinjen. Energin på planen. Där och då, när laget blir fullständigt oövervinnerligt. Där och då är ta mig tusan jag också oövervinnerlig, som står där med Flyers-tröja på mig och känner pulsen stiga.

En pass blockas. En sweep genomskådas. Klockan tickar. Fjärde och lång. Tiden tar slut. Domaren sträcker högerarmen i luften med bollen i handen. Vi höll.

Efter segern ikväll för Täby Flyers U17 hördes knappt några jubel från laget.
De hade kämpat i nästan en hel match för att hålla ledningen, för att freda boet. De hade gjort sitt jobb. Nu ville de hem till middagen, andas ut, sova gott med en seger i ryggen. Ladda om.

De gjorde sitt jobb och gav oss vid sidan den där känslan. Den där känslan att allt är möjligt.
Jag antar att det är den där känslan som gör att jag kommer tillbaka, år efter år.

 

Täby Flyers U15 levererade idag snudd på fläckfritt. 28-0 mot Kristianstad Predators.
Täby Flyers U13 levererade minst lika bra, 46-0 mot Carlstad Crusaders, där cirka hälften av poängen dessutom gjordes av defence. En mycket stark insats.
En förlust, tre vinster. 94-22 i poängskillnad.

 

Flyger Flyers i år?

En reaktion till “Flyger Flyers i år?”

Kommentarer inaktiverade.